Skrynklor är småkakor från min barndom, något vi alltid bakade när jag var liten på landet och som jag och mina barn alltid bakade på landet. Nu finns inte landet kvar i vår familj men skrynklorna har fått en revival! Shamas SkrynklorGör först en mördeg, låter den vila i kylen medan du gör marängen, brer på den, rullar ihop till en rulltårta, skär skivor och skjuts in i ugnen! Gör så härBlanda mjöl och socker, skär smöret i bitar och blanda snabbt ihop allt till en deg.Rulla degen till en tjock rulle, platta ihop den lite och lägg den i kylen ca 15 minuterVispa under tiden äggvitorna till skum, och vispa därefter ned sockret lite i taget så det blir vitt och segt. Vispa därefter ned kakaon så snabbt som möjligt.Ta ut degen ur kylen, mjöla bakbordet eller diskbänken lite lätt och kavla ut degen till en ca 7 mm tjock rektangel. Den får inte vara för tunn då går den sönder. (Jag brukar alltid kavla ut lite, mjöla degen lätt ppå ovansidan, vända på den och kavla på nytt.Bred ut chokladmarängen över hela degen och rulla ihop den till en rulle. (Ta hjälp av en bakskrapa eller en stekspade eller tårtspade i stål för att rulla ihop den så den inte går sönder.)Skär skivor som är ca 10 mm breda och lägg dem på en plåt. (Du bestämmer själv hur tjocka du vill ha dem men är de tjockare behöver de några minuter extra i ugnen.)Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper på (fördela dem på två plåtar och lägg dem inte för tätt) och sätt in dem i ugnen ca 15-20 minuter, håll koll på dem efter 15 minuter så de inte blir brända men de får inte heller vara underbakade. Låt svalna och njut! Du kan frysa kakorna och ta fram vid behov.