Jag och mina yngsta barn har pizznight varje tisdag och det är veckans höjdpunkt! Vi började under pandemin och sen har vi fortsatt. Maia jobbar på Fältöversten precis där jag bor och slutar fem på tisdagar. Jag börjar med pizzadegen 16.45, den jäser, hon textar och frågar om jag glömt något (vilket jag alltid har) och sen kommer hon hem 17.10. Då kavlar vi ut degen, skär topping och gör iordning våra pizzor.Men jag är ju på ketoJa, och det blev ju ett problem, för "vi kan ju inte skippa pizzanight mamma bara för att du är på nån skum diet!" Såklart inte. Jag googlar, kollar recept i böcker och har nu laborerat ett tag för att hitta en bra botten till min pizza. Jag menar, 50% av pizzan är ju botten! Jag kan inte säga att jag är där än men jag har ett recept som jag tycker håller uppe toppingen. Helt ärligt så har min pizza gått från att vara mycket deg och lite topping till att vara lite deg och extremt mycket topping! Ost, tonfisk, kapris, lök, tomat, mozzarella i skivor, basilika, salami, jag kan överdosera topping ju för allt är keto!Nåväl, här är veckans pizzarecept för 1 personSätt ugnen på 175° och smöra eller olja in ett bakplåtspapper1 dl Pofiber1/2 tsk salt1/2 tsk bakpulver1 ägg1 dl vatten1 msk oliv eller kokosolja Blanda ihop de torra ingredienserna, ta därefter i ägg och vatten, vispa ihop och låt svälla i 10 minuter. Häll ut smeten (ja det är en smet) mitt på bakplåtspappret och bred ut det med handen eller en slickepott till en rundel.Grädda botten i 10 minuter, ta sedan ut den och vänd på den och grädda några minuter till.Ta ut botten och lägg på tomatsås och den fyllning du önskar!Jag älskar kombinationen tonfisk och kapris eller sardeller och kapris och lök, en massa ost såklart. Sen toppar vi när pizzan är klar med ruccola och bearnaisesås. TV dinner och Pizzanight alltidVi har ALLTID TV-dinner när vi äter pizza och kollar en serie. Gåsmamman, Top Dog, Fartblinda, Gift vid första ögonkastet och Hela Svreige Bakar är några perfekta pizzanight-serier! 🤩