[caption id="1601"] Idag smaksatt med rostad lök[/caption]Jag älskar bröd! Jag vet att jag inte på något sätt är speciell i det hänseendet, jag menar, alla älskar ju bröd. Tanken på att gå till bageriet en varm sommardag och köpa färska frallor är sagolik, samma sak på vintern. Att köa utanför Valhallabageriet i snön och vänta på att det ska öppna är nästan en helig stund. Och, det är slut med det nu. Keto lika med inget bröd. Inget vanligt bröd. Fröknäcke på sin höjd men som måste bestå av enbart linfröm, pumpafrön, sesamfrön och fiberhusk. Recept på min variant kommer snart. Men jag har hittat ett bröd som går att rosta och som går att modifiera i det oändliga och som liknar ett rostbröd och som är gott! Brödet är baserat på ägg och mandel och jag gör rostbrödet med lite rostad lök eller riven parmesan i. Idag ska jag prova att göra en söt variant med lite stevia, kokos och blåbär, mer som en sockerkaka då.Det är det roliga att på keto så måste jag trixa och pröva, det finns så få bra färdiga recept tycker jag. Ok, då sätter vi igång!Shamas Ketobröd4 ägg5 dl mandelmjöl3/4 tsk salt1 tsk fiberhusk1 tsk bakpulverSå här gör duSätt på ugnen på 150 grader.Blanda alla torra ingredienser i en skål, addera din smaksättare nu om du vill ha i t.ex. 1/2-1 dl rostad lök eller parmesan eller en krydda.Smörj en form med smör och mjöla den lätt antingen med vanligt mjöl (denna pyttelilla mängd är för mig ok på keto) eller mandelmjöl eller klä formen med bakplåtspapper.Vispa äggen länge, minst fem minuter gärna längre så att det blir ett väldigt vitt och luftigt skum.Vänd ned de torra ingredienserna i äggsmeten försök behålla luften i äggen men blanda noga.Häll blandningen i formen och grädda ca 30 minuterLåt svalna och skär sedan i skivor och njut! Du hittar recept på pizza här och goda kokosbollar härKram!Shama